Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ koje je počinjeno tokom noći u Prijedoru na štetu Islamske vjerske zajednice.

Policijskoj upravi prijavljeno je da ispred vjerskog objekta Čaršijska džamija u Prijedoru i mezarja Skela nedostaju zastave Islamske vjerske zajednice.

O svemu je je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Na području grada Prijedora u ovoj godini nije zabilježen nijedan napad na povratnike, niti su takvi događaji prijavljeni policiji, kako su to objavili pojedini mediji Federacije BiH.

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i drugim subjektima na lokalnom nivou učestvuje u realizaciji Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora i osuđuje svaki vid pokušaja dizanja nacionalnih tenzija plasiranjem netačnih informacija u javnost.

Pozivamo predstavnike medija na profesionalno i objektivno informisanje, objavljivanjem tačnih i provjerenih informacija, jer je adekvatan odgovor na sve uzroke incidenata u zajednici i stvaranje povoljnog bezbjednosnog ambijenta, zajednički cilj svih građana.

PU Prijedor

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni