Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su kriminalističku obradu lica D.K. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kozarske Dubice i Novog Grada počinio više krivičnih djela.

Tokom kriminalističke obrade utrđeno je da je osumnjičeni tokom juna mjeseca počinio krivično djelo „Teška krađa“ na način da je iz dvorišta kuće privatnog vlasništva u Novom Gradu otuđio neregistrovano putničko motorno vozilo marke „Ford Mondeo“, dok je iz objekta kuće otuđio krevet. Osumnjičeni se takođe tereti i za krivično djelo „Krađa“ koje je počinio u septembru mjesecu u Kozarskoj Dubici otuđivši iz dvorišta kuće prikolicu i čamac.

Pretresom stambenih prostorija u Novom Gradu koje koristi osumnjičeni, koji je vršen u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela, pronađena je i oduzeta automatska puška, ručni raketni bacač – zolja i 26 metaka različitog kalibra, čime je osumnjičeni počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Predmeti otuđeni krivičnim djelima koji su pronađeni kod osumnjičenog, vraćeni su vlasnicima.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.K. dostaviti izvještaji za počinjena krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, „Teška krađa“ i „Krađa“.

PU Prijedor

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.