Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 04.01.2024. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv G.B. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Oštećenje tuđih prava“ i „Oštećenje povjerilaca“.

Osumnjičeni G.B. se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice pravnog lica iz Kozarske Dubice, u martu mjesecu 2022. godine, prodao nekretninu koja je bila u njegovom ličnom vlasništvu, kako bi onemogućio povjerioca, banku iz Sarajeva, da po osnovu ugovora o kreditima naplati potraživanja u ukupnom iznosu od 377.188,59 KM.

Osumnjičeni je nekretnine prodao nakon donošenja sudskog rješenja o izvršenju, jer je za navedene kredite bio mjenični jemac.

Izvršenjem krivičnih djela, osumnjičeni je oštetio povjerioca za navedeni iznos.

PU Prijedor

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović