Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 04.01.2024. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv G.B. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Oštećenje tuđih prava“ i „Oštećenje povjerilaca“.

Osumnjičeni G.B. se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice pravnog lica iz Kozarske Dubice, u martu mjesecu 2022. godine, prodao nekretninu koja je bila u njegovom ličnom vlasništvu, kako bi onemogućio povjerioca, banku iz Sarajeva, da po osnovu ugovora o kreditima naplati potraživanja u ukupnom iznosu od 377.188,59 KM.

Osumnjičeni je nekretnine prodao nakon donošenja sudskog rješenja o izvršenju, jer je za navedene kredite bio mjenični jemac.

Izvršenjem krivičnih djela, osumnjičeni je oštetio povjerioca za navedeni iznos.

PU Prijedor

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."