Izdvajamo

 


Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica dana 27.01.2024. godine lišili su slobode J.K. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Zelenaštvo“, „Iznuda“ u pokušaju i „Tjelesna povreda“ na štetu lica iz Kozarske Dubice.

Lišenju slobode prethodila je prijava oštećenog lica da je fizički napadnut od strane osumnjičenog zbog novčanog duga.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni davanjem novca na zajam licima iz Kozarske Dubice i naplaćivanjem kamata na pozajmljeni iznos pribavljao protivpravnu imovinsku korist.

Kod osumnjičenog je pronađen i oduzet novac u iznosu od 12.650,00 KM i 1.650,00 eura i mobilni telefon.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv J.K. dostaviti izvještaj za počinjena krivična djela.

PU Prijedor

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?