Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Krupa na Uni dana 15.03.2024. godine lišili su slobode lice Ž.M. iz Krupe na Uni zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Ubistvo“ u pokušaju i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Lišenju slobode, oko 12,20 časova prethodila je prijava lica M.M. iz mjesta Osredak opština Krupa na Uni da je ranjen usljed aktiviranja ručne bombe koju je na njegovu njivu bacio osumnjičeni Ž.M.

Povrijeđeni je zbrinut u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, a alkotestiranjem osumnjičenog lica nakon lišenja slobode, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

Pretresom porodične kuće osumnjičenog, koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Okružnog suda u Prijedoru pronađeno je i oduzeto pet okvira za automatsku pušku, 282 metka različitog kalibra, 4 ručne bombe i drugi predmeti.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju kompletiranja predmeta, nakon čega će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima osumnjičeni biti predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

PU Prijedor

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."