Izdvajamo

 

Na magistralnom putu Prijedor-Kozarska Dubica u mjestu Bukova Kosa, ovog utorka oko 13:15 časova došlo je do požara na kamionu za prevoz drva, popularnom “šticaru” čiji vlasnik je privatna firma iz Kozarca.

Kako saznajemo, došlo je do samozapaljenja vozila.

Izgorjelo je vozilo i roba na kamionu, sve osim prikolice.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što je primijetio plamen na kamionu vozač je zaustavio vozilo i vatrogasnim aparatima pokušao ugasiti požar ali bez mnogo uspjeha.

Pričinjena je velika materijalna šteta.

Intervenisali su pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor.

Na terenu je bilo šest vatrogasaca-spasilaca sa dva vozila.

Iako su brzo stigli na lice mjesta i lokalizovali požar, nisu uspjeli spriječiti veću štetu, ali su onemogućili da plamen zahvati i prikolicu.

Prema našim informacijama, nije bilo povrijeđenih osoba.

Tokom intervencije u potpunosti je bio obustavljen saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta.

prijedordanas.com

 

 

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ