Izdvajamo

Poštovana braćo i sestre,
Pozivamo vas da i ovaj put zajednički iskažemo svoju humanost i da pomognemo onima kojima su naša pomoć i podrška potrebni. Ovog puta vas pozivamo da zajedno pomognemo Sanelu Grabiću, koji se trenutno nalazi u teškom zdravstvenom stanju te mu je potrebna naša pomoć, a njegovoj porodici podrška.
Zato vas pozivamo da i ovog puta budemo uzrokom spašavanja jednog mladog života, a da porodici olakšamo ova teška iskušenja koja su ih snašla.

Svoju pomoć možete uplatiti putem Fonda solidarnosti, bilo kod naših imama i u kancelariji Medžlisa IZ Kozarac ili putem žiroračuna, sa naznakom "Pomoć Sanelu Grabiću".

Žiro račun Fonda Solidarnosti je: IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22.

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.