Izdvajamo

Još jedan džematski iftar na poseban način, u džematu Hadžići, a pripremili su ga Ibrahim i Fatima Jakupović. Oni žive u Americi i zbog pandemije koronavirusa nisu bili u mogućnosti, za Ramazan, da dođu svojoj kući. Želja im je bila da organizuju zajednički iftar, ali situacija je takva da se ne mogu organizovati zajednički iftari u većim grupama. Kad postoji velika želja, onda se raja prilagođava situaciji i pronalazi drugi način da učini ono što su nanijetili.
Ibrahim je dogovorio sa svojim komšijom Šabanom Garibovićem i Enesom Kapetanovićem vlasnikom restorana Stari grad, da pripreme i podjele džematlijama iftare, od kuće do kuće, u ime njege i superuge Fatime.
Enes i Šaban su podjelili iftare onako kako su Ibrahim i Fatima poželjeli. Podjeljeno je 85 iftara
Džematlije su, još jednom, bili ugodno iznenađeni i blagosivaju Ibrahima i Fatimu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak