Izdvajamo

 

Sa g. Duratovićem sam razgovarao o stanju povratnika iz perspektive zvaničnika Bošnjaka u entitetu RS i saradnjom koju ima sa Islamskom zajednicom.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je razgovarao u svom uredu u Bihaću sa potpredsjednikom Skupštine entiteta RS Mirsadom Duratovićem. Razgovarali su o stanju u kojoj se nalazi povratnička populacija i sigurnosnoj situaciji povratnika. Razgovarali su o podršci institucija vlasti oba entiteta povratnicima i njihovim egzistencijalnim potrebama, kao što su govorili o podršci infrastrukturi i projektima Islamske zajednice u povratničkim mjestima.

„Važno je da naš narod ima svoje političke predstavnike koji će štititi njihove interese na raznim nivoima vlasti, a posebno je važno imati predstavnike vlasti koji razumiju potrebe svoga naroda. Mi kao muslimani smo oblikovali svoj vjerski identitet na način koji je usklađen sa izvorima islama, a moramo sve više raditi na afirmaciji države Bosne i Hercegovine na svakom njenom pedlju. Sa g. Duratovićem sam razgovarao o stanju povratnika iz perspektive zvaničnika Bošnjaka u entitetu RS i saradnjom koju ima sa Islamskom zajednicom. Drago mi je da g. Duratović radi na kvalitetnim i korisnim projektima za naš narod i nadam se da će saradnja biti još kvalitetnija u narednom periodu.“ – izjavio je muftija Kudić.

Mirsad Duratović se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i razgovoru o brojnim temama koje se tiču povratnika i funkcionisanju Islamske zajednice u povratničkim sredinama.

„Zahvaljujem cijenjenom muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću na prijemu i na veoma konstruktivnom razgovoru kojeg smo vodili. Drago mi je da muftija Kudić dobro poznaje situaciju sa povratnicima, s obzirom da je često na terenu i u direktnoj je komunikaciji sa našim ljudima. Mnogo je izazova s kojima se susrećemo u vremenu u kojem živimo, ali smo do sada uvijek dobrom komunikacijom i kvalitetnim odnosom rješavali probleme i nastojali da pružimo svaki vid podrške našim ljudima. Mi smo građani Bosne i Hercegovine i bez obzira na brojnost ne želimo se osjećati kao građani drugog reda na bilo kojem pedlju naše domovine. Ono što je moj moto u radu jeste da rad bude prepoznatljivost javnog dužnosnika, da doprinose boljitku života naših ljudi i da međusobnom saradnjom radimo dobre i pozitivne stvari.“ – poručio je Mirsad Duratović.

Sastanku su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove mr. Haris-ef. Veladžić i saradnik za medije Nazif-ef. Horozović.

muftijstvobihacko.ba

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...