Izdvajamo

Jutros je oko 150 učesnika Osmog internacionalnog moto maratona krenulo iz Bihaća prema Srebrenici da odaju počast žrtvama Srebreničkog genocida. Ove godine sa izmjenom rute, koja ide preko Banja Luke, želi se skrenuti pažnja i na žrtve Prijedora, Kozarca, i Korićanske stijene. Uz učesnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, maratonu su se pridružili motociklisti iz ostalih zemalja Evrope, čak i Libije.

U Kozarcu su odmarali na benzinskoj pumpi Hifa, a zatim su posjetili Spomen obilježje, položili cvijeće i odali počast ubijenim kozarčanima. Motoristima se, kratko obratio Jaskić Šerif-Hifo,  on je pričao kozaračkim šehidima i na kraju poželio sretan put za Srebrenicu.

Prvi u koloni je Bagi iz Bužima, sa jednom rukom i jednom nogom, svake godine vozi moto maraton za Srebrenicu.


Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.