Izdvajamo

 

Prijedorska policija traga za lopovom koji je opljačkao ugostiteljski objekat u tom gradu, a zatim ga zapalio, rečeno je u PU Prijedor.

Oni su rekli da im je juče oko četiri časa prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u Ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca u Prijedoru došlo do požara. Od strane Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor požar je lokalizovan, a u jutarnjim časovima na licu mjesta obavljen je uviđaj.

– Uviđajem je utvrđeno da su u ugostiteljskom objektu počinjena krivična djela „Teška krađa“ i „Paljevina“ na način da je nepoznata osoba ušla u unutrašnjost objekta gdje je iz aparata za igre na sreću ukrala novac, a potom otvorenim plamenom zapalila inventar koji je u požaru u potpunosti izgorio – pojasnila je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

O navedenom je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, pod čijim nadzorom policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela.

srpskainfo.com

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.