Izdvajamo

 

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o utvrđivanju uslova za dodjelu koncesije putem pregovaračkog postupka za eksploataciju tri miliona tona željezne rude na površinskom kopu „Ciganuša-Škorac“ u Ljubiji, Opština Oštra Luka.

“Vlada Republike Srpske i privredno društvo „ArcelorMittal Prijedor“ potpisali su 31. decembra 2021. godine Sporazum o saradnji čiji je predmet, između ostalog, pokretanje rudarske djelatnosti na ležištu željezne rude „Ciganuša – Škorac“ u Ljubiji, opština Oštra Luka”, saopšteno je iz Vlade RS.

Donošenjem Odluke o pokretanju postupka za dodjelu koncesije napravljen je prvi korak ka aktiviranju rudarske djelatnosti u Ljubiji.

U Vladi su dodali da će se u narednom periodu definisati osnovni elementi Ugovora o koncesiji kojim će se bliže odrediti obaveze koncesionara u pogledu uslova i načina korišćenja predmeta koncesije, nakon čega će isti biti potpisan.

“Realizacijom ovog projekta zaposliće se oko 100 radnika”, istakli su u saopštenju iz Vlade.

capital.ba

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.