Izdvajamo

 

Iz Fonda solidarnosti Medžlisa Islamske zajednice Kozarac uručena su prikupljena sredstva u iznosu od 6.043 KM za kupovinu inzulinske pumpice učenici osnovne škole u Kozarcu.
Nakon što je Osnovna škola Kozarac zajedno sa Humanitarnom organizacijom Kozarac pokrenula akciju za kupovinu inzulinske pumpice učenici ove škole koja boluje od dijabetesa Medžlis IZ Kozarac je organizirao podršku ovoj akciji, te putem Fonda solidarnostu u roku od dva dana humanošću naših čestitih džematlija obezbjedio više od šest hiljada KM.
Ovime je putem Fonda solidarnosti prikupljeno više od pola sredstava potrebnih za kupovinu navedene pumpice koja u konačnici treba da košta 11.500 KM.
Podrška Fonda solidarnosti ovoj akciji je upriličena s ciljem jasnog opredjeljenja Islamske zajednice za suradnjom i susretljivošću sa našom osnovnom školom u Kozarcu, Humanitarnom organizacijom Kozarac sa sjedištem u Austriji, te našom mektebskom učenicom i našim čestitim džematlijama.
Zahvaljujući našim džematlijama na srdačnoj podršci ovoj akciji, kao i svim drugim koje se realizuju putem Fonda solidarnosti, molimo Uzvišenog Allah da ovo djelo primi i da sve naše dobrotvore počasti mnogobrojnim dobrima na oba svijeta.

Hfz.Amir ef Mahić

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.