Izdvajamo

 

Iz Fonda solidarnosti Medžlisa Islamske zajednice Kozarac uručena su prikupljena sredstva u iznosu od 6.043 KM za kupovinu inzulinske pumpice učenici osnovne škole u Kozarcu.
Nakon što je Osnovna škola Kozarac zajedno sa Humanitarnom organizacijom Kozarac pokrenula akciju za kupovinu inzulinske pumpice učenici ove škole koja boluje od dijabetesa Medžlis IZ Kozarac je organizirao podršku ovoj akciji, te putem Fonda solidarnostu u roku od dva dana humanošću naših čestitih džematlija obezbjedio više od šest hiljada KM.
Ovime je putem Fonda solidarnosti prikupljeno više od pola sredstava potrebnih za kupovinu navedene pumpice koja u konačnici treba da košta 11.500 KM.
Podrška Fonda solidarnosti ovoj akciji je upriličena s ciljem jasnog opredjeljenja Islamske zajednice za suradnjom i susretljivošću sa našom osnovnom školom u Kozarcu, Humanitarnom organizacijom Kozarac sa sjedištem u Austriji, te našom mektebskom učenicom i našim čestitim džematlijama.
Zahvaljujući našim džematlijama na srdačnoj podršci ovoj akciji, kao i svim drugim koje se realizuju putem Fonda solidarnosti, molimo Uzvišenog Allah da ovo djelo primi i da sve naše dobrotvore počasti mnogobrojnim dobrima na oba svijeta.

Hfz.Amir ef Mahić

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.